Meidän perheessä lapset, tai ei ainakaan pienempi lapsi malttaisi odottaa jouluun. Onhan sinne vielä 13 päivää, jonka pikku neiti määrittelee 2 tai 3 päiväksi. Suloista! Ja tämä menohan tästä vaan kiristyy tietenkin, aaton lähestyessä. 

Joululahjalistakin on ollut loppumaton.. Vaikka kuinka yrität kertoa, että eihän joulupukki voi kaikkia toiveita toteuttaa, niin silti joka kauppa reissun yhteydessä "leluosastolla" kuuluu, voiko joulupukki tuoda tämän, tämän ja tämän? -Eipä se taida niitä kaikkia tuoda. Valitettavasti. Mutta en odota, että 4v sen vielä ymmärtäisi. 

Mutta 12v lahjalista ei ole läheskään niin pitkä, ja se saa jopa äitin hermot vähän kireälle. Koska mitä ihmettä sä ostat sitten pojalle, kun sulla ei oo hakuakaan siitä, mitä hänellä toiveissa on.. Joulupukille kirjoitettiin jo hyvissä ajoin, mutta siltikään siihen listaan ei ole lisää tullut toiveita, jokunen hassu lautapeli, mutta ei juuri muuta. 

Poika usein pyytääkin, että pelattaisiin lautapelejä. Aika harvakseltaan niitä kumminkin pelaillaan. Mikä on toki sääli, mutta ajan kanssa niitä on minun mielestä paljon mukavampi pelata. 

Miten sitten sä kompensoisit sitä, kun toisella lapsella on niin monta toivetta, jokunen voi olla melko kalliitakin. (koska lelut on todella kalliita) Ja toisella ei juuri mitään ja nekin kohtuu halpoja. Ku kumminkin toivoisi, että isommalle ei tule sellaista tunnetta, että toinen lapsi on tärkeämpi. Vaikka välillä tuntuu, että hänelle sellainen tunne tulee ihan arkisista jutuista. 

Vai onko pienelle lapselle kumminkin helpompi hommata lahjoja, kuin isolle? 

Vai menenkö vaan toiveiden pohjalta? 

Omien lasten lisäksi oli muutma kummilapsi.. Mutta toiselle en tiedä mitä ostaisin tai miten sen edes toimittaisin, kun hänen äiti ei ole meidän kanssaan tekemisissä. Mutta toiselle varmaan jokin lahjakortti.