Meillä töissä kiertää 3 tai 6 viikon ruokalista, ja jo useamminkin olen pohtinut, että mitä jos tekis kotiinkin sellaisen kiertävän ruokalistan. Saisko sillä karsittua sitä turhaa ostamista kaupasta? No nyt mä sitten eilen ispiroiduin sitä tekemään ja tänään sen sain sitten loppuun. Tein lopulta 5 viikkoa noita listoja. Jotka sitten taas sen viiden viikon jälkeen lähtee kiertämään tosta ekasta listata. 

Oisinkohan lukenu jostain iltalehdestä, kun joku nainen oli listannut 90 ruokaa ja jaannu ne kans listoiksi. Mun ideasalkku oli sen verran tyhjä, että sain just nippa nappa näihin nämä ruoat. 

Perheessä asuu 3 nirsoa, joten joukossa on myös sellasia ruokia, jota kaikki ei läheskään tuu syömään. Mut meillä ei tehdä lapsillekkaan omia ruokia. 

Joskus kalapuikko päivänä poika saa ottaa muuta, kunhan maistaa edes sen yhden puikon. Ei oo kalalle allerginen, mutta ei vaan tykkää siitä. Ite tykkään kalasta, mutta syön sitä lähinnä vain töissä. Kotona sitä lähinnä nautitaan puikkojen ja keiton muodossa. Mikä on sääli! 

 

IMG_20190714_182120_resized_20190715_122

Ensin ajattelin, et koitan sitä joka viikolle oma lista, mut mun ideat ruoista loppu täysin käsiin. Ja niimpä sitten kumosin tämän ajatuksen lopulta. Ja koska kotiväestä ei juuri ollut ruokien keksimisen suhteen apua, päätin sit luottaa itseeni ja tein viikkoja vain 5. 

 

IMG_20190714_195958_resized_20190715_122

Koitin myös kirjoittaa yhteen sarakkeeseen teko-ohjetta, että isäntäkin pystyisi näitä sitten valmistelemaan. Kun joskus voin olla töissä myöhempään. 

Tein myös sarakkeen omille lisukkeille ja salaatti merkinnälle. Kaikkien ruokien kohdalla ei lue salaattia, mutta meillä kyllä nykyään aika pitkälti joka ruoalla on jotain "vihreää" tarjolla. 

IMG_20190714_200004_resized_20190715_122

Joutusin käyttämään siltikin netistä apuvälineitä. foodie.fi on ollut mulla jo useamman vuoden käytössä sinne on todella kätevä tehdä esim. kauppalistaa ja nyttemmin olen löytänyt myös reseptit. 

Koitetaan miten tämä onnistuu ja karsiiko se yhtään liiallista ostelua? Se jää nähtäväksi. 

Ja jos tämä toimii, ni miksei noita sarakkeita voi lisätä ja tehdä merkinnät myös aamupalalle ja iltapalalle, ja jos lähtis vielä sitten hifistelemään, ni välipala-sarake pojalle KOULUPÄIVIÄ varten. 

Mutta lähetään nyt tällä, ideahan mulla on tässä se, että auttaako se siihen "heräte"-ostoihin.